Varustelu

Voit varustaa Box24:n monin eri tavoin riippuen sen käyttötarkoituksesta.
Sinulla voi olla niitä myös useampia. Boksit ovat tarkoituksella tilavia, jotta niihin sopii tilaa vievät ostokset, kuten ruoka.

Varustelun kolme pääkohtaa ovat 1) lukitus, 2) kylmä- ja pakasteominaisuus ja 3) lämmitys ja kuivana pitäminen.

LUKITUS

RIIPPULUKOT NUMEROKOODILLA
Box24 on valinnut verkkokauppaansa kaksi lukkoa, joita se voi suositella vaativaan ulkokäyttöön. Lukot avataan ja suljetaan 4-numeroisella koodilla.
Kun lähetyksen osoitetiedoissa on koodi, voi jakeluyritys toimittaa sen Boksiin.
Lukkoja on markkinoilla paljon. Niitä myyvät muun muassa lukkoliikkeet ja rautakaupat, joissa voi käydä tutustumassa tarjontaan laajemmin.

ÄLYKÄS LUKITUS

Boksin voit lukita myös älykkäästi Igloohome Smart Padlock:n avulla, joka on älykäs riippulukko. Se on turvallinen, käytännöllinen ja toimii lähes olosuhteessa kuin olosuhteessa

Smart Padlock otetaan käyttöön erillisellä mobiilisovelluksella. Sovelluksen avulla hallitset lukkoa ja määrität lukon asetukset. Voit avata lukon suoraan sovelluksesta tai vaihtoehtoisesti voit määrittää lukolle määräaikaisia tai pysyviä pin-koodeja, sekä erillisiä bluetooth avaimia. Voit määrittää vaikka jokaiselle verkkokaupan tilaukselle oman koodin ja äläpuhelimestassi näet koska ne on toimitettu. Jos et pääse itse tyhjentämään Boksia, voit pyytää perheenjäsentäsi tai naapuria tyhjentämään sen.

Smart Padlock on turvallinen ja kestävä. Valmistusmateriaaleina ovat karkaistu teräs, sinkkiseos, ruostumaton teräs ja synteettinen kumi. IP-luokka on IP66 ja käyttölämpötila -20°C ~ 50°C takaavat, että lukko toimii niin vesisateessa kuin kovalla pakkasella. Turvallisuutta lisäävät myös ominaisuudet, kuten automaattinen lukitus, kattava kulunseuranta suoraan sovelluksesta ja sovelluksesta luotavat turvalliset pin-koodit. Jos naputtelet PIN-koodin useamman kerran väärin, tulee lukko avata mobiilisovelluksen avulla, jotta painikkeet taas alkavat toimimaan. Pin-koodi on kahdeksan merkkiä pitkä.

Lukko toimii CR2-litiumparistolla. Paristokesto on noin yksi vuosi. Pariston loppuessa voidaan avausvirta antaa myös 9V-pariston avulla. Sovelluksen kautta on nähtävillä pariston varaus.

KYLMÄKALUSTEET

JÄÄKAAPIT JA JÄÄKAAPPIPAKASTIMET
EMMA ja MAX -malleihin sopii normaali, puolikorkea malli, jonka korkeus on noin 85 cm. Näistä löytyy sekä jääkaappi, että jääkaappipakastin -versiot.
Saatavilla kaikista kodinkoneliikkeistä

PIENI JÄÄKAAPPI - LÄMPÖKAAPPI
Tuotteita ja vaihtoehtoja löytyy markkinoilta runsaasti. Googlaa esimerkiksi ”kylmälaukku”, ”autojääkaappi” tai ”matkajääkaappi”.
Tuotteet ovat monikäyttöisiä. Osa toimii sekä jääkaappina, että lämpökaappina, kuten kuvassa oleva, Puuilosta ostettu malli.
Näitä voit käyttää kaikissa Box24-malleissa.

LÄMMITYS JA KUIVATUS
Kaikissa Box24-tuotteissa on pohjassa läpivientitulppa, jonka kautta sähköjohdot saa vietyä ulos.

Kuvassa näkyy pakkasvahti, ja tälle voi olla käyttöä talvella seuraavissa tilanteissa:

  • Pakkasvahdilla saat talvella pidettyä lämpötilan Boksissa plussan puolella jolloin esim nesteet eivät jäädy. Boksi toimii tällöin itse jääkaappina.
  • Jos tarvitset talvella jääkaappipakastinta pakastimen takia, tämäkin on mahdollista. Jääkaappipakastimen häiriötön toiminta edellyttää kuitenkin ympäristön lämpötilan (=Boksin sisälämpötila) olevan +10 - 16 C (jääkaapin mallista riippuen). Pakkasvahti auttaa tällöin pitämään lämpötilan Boksin sisällä oikealla tasolla.
  • Jos Boksissa on kosteutta ja haluat sen kuivattaa, pakkasvahti auttaa tässä.

Pakkasvahteja myyvät muun muassa Clas Ohlson, Motonet, Puuilo ja Tokmanni. Lämmitettävä tila on pieni, joten vastuslankamallit soveltuvat parhaiten. Läpivirtauslämmittimet vaativat isomman tilan kuin Box24. Termostaatilla varustettua mallia on helpompi käyttää. Pakkasvahteja on eri tehoisia. 200 W -teholla pärjää ehkä Etelä-Suomessa, pohjoisessa 400 W on parempi. Niitä voi olla kaapissa kaksikin. Tehotarve riippuu paljon ulkolämpötilasta, miten tuulisessa paikassa Boksi on sekä miten Boksia avataan ja käytetään.

TURVALLISUUS
Noudata kaikkien sähköllä toimivien laitteiden ohjeiden mukaista asennus- ja käyttöohjetta. Varmista, että Boksien sijoittelu ei aiheuta vaaraa muille alueella oleskeleville, esimerkiksi lapsille. Kiinnitä erityisesti MAX-kaappi kunnolla takana olevaan seinään. Näin varmistetaan, että se ei kaadu missään tilanteessa.