Story

Hei

Seuraavassa tarina, miten Box24 syntyi.
Meillä on aurinkosähkön ja sähköautojen latausasemien asennuksiin keskittynyt perheyritys, ProPower Energy Oy. Nyt olemme avanneet ProPowerissa ihan uuden liiketoiminnan - Box24, jonka tarina sai alkunsa jo 15 vuotta sitten.

Perheemme rakensi tuolloin Vierumäelle loma-asuntoa. Isäni sanoi, että jonakin päivänä täällä on ruokakauppa, josta viikonlopun ruuat voi tilata etukäteen valmiiksi toimitettuna. Hän pyysi arkkitehtia piirtämään tilan, jota hän kutsui Delivery Room. Projekti jäi keskeneräiseksi, koska ruuan verkkokauppoja ei tuolloin Heinolassa ollut.

Kesällä kaapille tarkoitettu tila näytti vielä tältä.


Keväällä 2020 tuli korona ja sen myötä verkkokaupan kasvuvauhti kiihtyi. Erityisesti ruokakassien ja -laatikoiden toimitusmäärät koteihin kasvoivat moninkertaisiksi. Tällöin meille palautui mieleen Delivery Room idea, nyt todellisena tarpeena.

Ruokaa täytyy voida tilata netistä kotiin ja mökille siten, ettei paikan päällä tarvitse itse olla vastaanottamassa. Siitä Delivery Room -projekti lähti liikkeelle ja syntyi Box24-mallisto. Bokseihin voidaan totta kai toimittaa myös kaikki muut verkkokaupan ostokset.

Business Finland on tukenut tuotteen kehitystyötä.

Vierumäen mökin Delivery Room rakennettiin valmiiksi, ja se toimii kuten Box24 MAX -kaappi. Alla on siitä pari kuvaa.

En malta olla lopuksi mainitsematta vielä yhtä pikku juttua. Arkkumallin Boksi sai nimen OTTO toisen etunimeni mukaan. Tämä siitä syystä, että OTTO on niin mukava nimi - pyöreä edestä, pyöreä takaa ja keskellä siinä on kaksi hakaa :) Toivottavasti OTTO löytyy jatkossa monesta kodista!

- Henrik Hietamies

PS. Alussa tuntui, että Box24 on erillään ProPowerin muusta liiketoiminnastaa, mutta näin se ei välttämättä olekaan. Bokseihin tulee sähkölaitteita, ja sähköä saamme auringosta. Ja samalla kun asennamme sähköauton latausasemia, voimme asentaa kiinteän pistokkeen Boksin sähkölaitteita varten.